Zero Waste en circulaire economie

Deze week, van maandag 1 tot zaterdag 6 februari 2021 is de ‘Week van de circulaire economie’

Wij zijn er trots op dat wij al jarenlang actief kunnen bijdragen aan de transitie naar de Zero waste en circulaire economie.

‘Van ketens naar kringlopen’, dàt is waar Pop Up Pallets naar streeft.

De economie van “Neem-Maak-Gooi weg” is toch volledig achterhaald in 2021?

Sinds de oprichting van Pop Up Pallets in 2012 heeft Pop Up Pallets géén afvalcontainer, doordat wij grondstoffen en materialen voor interieur- en beursprojecten beter en slimmer gebruiken en telkens hergebruiken.

De PUP pallets die in 2012 werden afgeleverd, worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. De PUP pallet is geheel gemaakt van degelijk massief Scandinavisch vurenhout afkomstig uit gereguleerde houtontginning. Elke plank zit met 6 speciale spijkers vast op drie stevige balken van 10 cm.

De PUP pallet is gemaakt van droog hout en is geschikt voor het interieur en (na behandeling) voor buitengebruik en is letterlijk 100% circulair en duurzaam.

modulaire bouw met Pop Up Pallets

Vanzelfsprekend maken wij van gebruikte grondstoffen nieuwe producten. Ons Pop Up standbouw-, festival- en interieurdesign zijn ontwerpen die telkens weer uit elkaar kunnen, en opnieuw gemonteerd in een andere vorm, zodat deze recyclebare producten vrijwel eindeloos meegaan.

Zero Waste en circulaire economie streeft naar een wereld waarin afval niet bestaat.

De wens van onze opdrachtgevers (als het Vegan Food Festival, Spar International, de Fanchisebeurs, De Bio-beurs en vele anderen) is het principe ‘Zero waste’, wat zich vertaalt naar de volgende doelstellingen:

  • Voorkomen en beperken van gebruik van primaire grondstoffen bij de productie van materialen, goederen en voedingsmiddelen.
  • Materialen en goederen zo lang mogelijk in kringloop te houden: ketens sluiten.
  • Het ontstaan van afval en emissies zo veel mogelijk vermijden

Afval is eigenlijk een heel slecht verdienmodel. Want waarom zou je iets maken wat geen waarde heeft of zelfs geld kost om er vanaf te komen. Afval is in de basis gewoon dwaas.”
vrij vertaald naar een uitspraak van Bill McDonough in de film van VPRO’s Tegenlicht over Cradle to Cradle 2006

In de volgende video’s kunt u meekijken hoe een groot evenement in korte tijd wordt opgebouwd én afgebouwd zonder enig spoor achter te laten… hooguit wat zaagsel.

Zie hier een foto van één van onze ijzersterke Pop Up Pallets ‘medewerkers’, die eventmeubilair en stands heeft gebouwd op Mysteryland, in het hoofdkantoor van de ABNAMRO, Slot Haarzuilens, de Duikbeurs, een buitenevent voor Spar Nederland, CIRCL in Amsterdam Zuidoost, De Kromhouthallen en voor Google in Sugarcity in Halfweg.
Onze crew draait de schroeven zorgvuldig uit het hout en raapt zelfs het laatst overgebleven houtje op, om ervoor te zorgen dat alles mee teruggaat naar de werkplaats om te gebruiken bij het volgende project.. De oud-ijzerhandelaar heeft niet veel aan Pop Up Pallets.

Wij laten u graag een mooi voorbeeld van circulair ondernemen zien aan de hand van cijfers.

Op 1200 m2 beursoppervlak werd 0 kg afval geproduceerd. Daar doen wij het voor!

Specificaties:

  • 1200 m2 beursoppervlak
  • 4215 schroeven (geschikt voor hergebruik)
  • 5 uur beursopbouw

Tot slot, al 9 jaar draagt Pop Up Pallets haar steentje bij aan sociale innovatie waarbij wij het beste uit onze medewerkers halen, gezamenlijk nieuwe kansen creëren en voor structurele vernieuwingen in werkprocessen en arbeidshoudingen zorgen.

De productie van circulair meubilair, standbouw, event- en festival aankleding en de maatschappelijke verantwoorde bedrijfsprocessen zijn voor Pop Up Pallets noodzakelijk om in de toekomst bestaansrecht te houden en concurrerend te blijven.

Laat u zich ook inspireren voor circulaire bedrijfsvoering? Er zijn veel voordelen!

  • Kostenbesparing door minder grondstoffenverbruik, minder uitval en minder afval in proces en product (herontwerp).
  • Nieuwe circulaire business- en verdienmodellen door bijvoorbeeld introductie van deel-, huur- of dienstverleningsconcepten.
  • Repareren, opknappen en opwaarderen van afgedankte goederen en hergebruik van afval.

Veel van onze opdrachtgevers, komen terug bij Pop Up Pallets met nieuwe ideeën, die wij met veel enthousiasme en creativiteit ten uitvoer brengen!

We vertellen u graag de mogelijkheden!

Meer lezen?

10 jaar Pop Up Pallets… Better together!

10 jaar Pop Up Pallets… Better together!

Pop Up Pallets viert feest! In 2022 vieren we een 10 jaar lange werkrelatie waarin openheid, vertrouwen en plezier de basis zijn... BETTER TOGETHER!!

8-11-2022

Wilt u een houten marktkraam, kerststal of winterkraam huren of kopen?

Wilt u een houten marktkraam, kerststal of winterkraam huren of kopen?

We tellen af naar de December feestdagen… Bij Pop Up Pallets kunt u voor speciale winter of kerstevents een sfeervolle multifunctionele houten marktkraam, kerststal of winterkraam huren of kopen. Vanzelfsprekend met een duurzaam modulair karakter en eenvoudig op te bouwen.

12-11-2020