Afval bestaat niet.

Inhuldiging nieuwe windmolen en afvalsorteerlijn van afvalverwerker Renewi in aanwezigheid van de Belgische Eerste Minister Alexander De Croo.

In de Gentse haven werd op 25 april 2023 een nieuwe windmolen en een afvalsorteerlijn van afvalverwerker Renewi ingehuldigd in aanwezigheid van de Belgische Eerste Minister Alexander De Croo, de burgemeester van Gent Mathias de Clercq, de CEO van North Sea Port Daan Schalck en Engie topman Thierry Saegeman.
De nieuwe sorteerlijn verwerkt jaarlijks tot zo’n 125.000 ton bedrijfsafval, waarvan meer dan de helft (56 procent) wordt hergebruikt als grondstof voor nieuwe materialen. Een groot deel van de energiebehoefte op de site, ruim 70 procent, wordt geleverd door de nieuwe windturbine. Met 242 meter de hoogste op het Belgische vasteland.
Pop Up Pallets was erbij en herkent zich direct in het motto “Afval bestaat niet…. niet storten, niet verbranden maar recyclen”, want PUP ontwerpt circulaire, modulaire event- en interieurprojecten, duurzame meubels én is daarnaast een maatschappelijk verantwoorde onderneming

Creatieve, modulaire en duurzame belevingsconcepten van Pop Up Pallets

Pop Up Pallets ontwikkelt evenementenconcepten die essentieel bijdragen aan het beleven van de uniciteit van een bedrijf, een expositie, een festival of een vakbeurs.
Wij hebben het doel om mensen duurzaam te binden en boeien aan uw organisatie. MVO en duurzaamheid gaan daarbij verder dan het milieu alleen.
De duurzame belevingsconcepten van onze events resulteren in bewustwording van de aanwezigen en functioneren als opstap naar een milieuvriendelijk evenementenbeleid.

Een terugblik op een waardevolle dag!

Renewi Gent België project windturbine

De grootste windmolen van België staat voortaan in de Gentse haven